Meglepetés a nyugdíjasoknak az önkormányzattól

A hagyományokhoz hűen 2022-ben is karácsonyi ajándékkal kedveskedik Paks önkormányzata a városban élő alacsony jövedelmű szépkorúaknak. A kérelmeket november 25-ig lehet benyújtani, az elbírálást követően az ajándékokat december 1. és 20. között szállítják majd házhoz.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Nem telik el úgy év, hogy Paks önkormányzata ne gondolna karácsony közeledtével a városban élő nyugdíjasokra. Most már hagyomány, hogy minden esztendő végén külön csomagot kapnak azok a szépkorúak, akik alacsonyabb jövedelemből élnek.

2022-ben sem lesz másképp, mondta Szabó Péter. Paks polgármestere hozzátette, akik többen élnek egy háztartásban ott a 99.750 forintot nem haladhatja meg az egy főre jutó jövedelem, egyedül élők esetében pedig a 142.500 forintot nem lépheti túl az egy főre jutó jövedelem, ők igényelhetik a karácsonyi ajándékot. A városvezető abban bízik, hogy idén is sikerül egy kis örömöt okozni a nyugdíjasoknak, hiszen véleménye szerint nagyon fontos a róluk való gondoskodás.

Az ajándékokat idén is igényelni kell. A kitöltött kérelmeket a Paksi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán lehet leadni. Paks polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy közeleg a november 25-i határidő. Aznap déli 12 óráig van lehetőségük eljuttatni a kérelmet a nyugdíjasoknak, vagy a hozzátartozóknak a hivatal ügyfélszolgálatára. Érdemes figyelni a postaládát, a kérelmek ugyanis a napokban minden háztartásba megérkeztek.

A csomagban rendszeresen édesség, tartós élelmiszer vagy karácsonyi illatgyertya is helyet kap. Idén a kérelmek elbírálását követően az ajándékok házhoz szállítására december elseje és huszadika között kerül sor.