Várja a jelentkezőket a Paks II. Akadémia

Ismét elindítja az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök, illetve szakemberképzést a Dunaújvárosi Egyetem a Paks II. Akadémia keretében. A két féléves, levelező tagozaton végezhető, akár ingyenesen is igénybe vehető, atomerőmű-specifikus képzésre 2023. január 31-ig lehet jelentkezni.

A képzést elvégző szakemberek – miként az egyetem honlapján olvasható – magas szintű tudás birtokában pályázhatnak az atomerőművi üzemeltetés területén betölthető pozíciókra. A szakirányú továbbképzés két féléve során a jelentkezők színvonalas és gyakorlatorientált tudást kapnak, mely a pályázható állások során jól hasznosítható és a jelentkezők számára előnyt jelent. A hallgatók alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai és üzemeltetéshez kapcsolódó folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be mind a hazai, mind a nemzetközi szektorban.

A szakirányú továbbképzésbe a megadott szakokon alap vagy mesterfokú diplomával rendelkezők kapcsolódhatnak be sikeres felvételi elbeszélgetés után. Szakmérnök szakra egyebek között anyagmérnöki, energetikai mérnöki, építőmérnöki, gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki, vegyészmérnöki, villamosmérnöki, kohómérnöki, olaj- és gázmérnöki, járműmérnöki diplomával rendelkezők jelentkezhetnek. Az atomerőművi üzemeltetési szakember képzésre fizikus és vegyész szakemberek jelentkezhetnek január végéig.

Forrás: paks2.hu

A Dunaújvárosi Egyetem a Paks II. Akadémia képzésein túl új, speciális szakmai képzéseket is indít energia, atomenergia témakörben. – Láthatóak a környezetünkben az energiaipari változások. Egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az atomenergia használatára, növelve függetlenségünket. Az egyetem is folyamatosan alkalmazkodik a környezethez, olyan speciális képzéseket indított el, amelyek az anyagvizsgálati tudásbázissal kapcsolatban magas szintű, speciális anyagvizsgálati és hegesztési képzéseket kínál – indokolja honlapján az egyetem.

Az intézmény egyébként december 20-án 17 órától online nyílt napot tart.