Bér- és eszközfejlesztési tervek a DC Dunakom Zrt.-nél

A DC Dunakom Zrt. munkavállalóinak béremelése és a cég eszközparkjának korszerűsítése volt a téma azon a sajtótájékoztatón, amit Szabó Péter polgármester és dr. Gábor Ferenc, a cég vezérigazgatója tartottak június 20-án. Emellett szó volt a szúnyoggyérítésről is.

Forrás: TelePaks

– Még májusban elkezdtünk azzal foglalkozni, hogy a DC Dunakom Zrt.-nél mindenképpen szükséges bérfejlesztés megvalósítása, hogy az ott dolgozók az erkölcsin túl anyagi megbecsülésben is részesüljenek – mondta Szabó Péter polgármester rámutatva arra a minőségi munkára, amit például a zöldfelületek gondozása vagy az intézmények karbantartása területén végeznek. Arról is beszélt, hogy ennek a színvonalnak a fenntartásához, sőt fejlődéséhez az eszközpark fejlesztésére is figyelmet kell fordítani, erről is egyeztettek a cég vezérigazgatójával.

A részleteket az előterjesztéseket kidolgozó dr. Gábor Ferenc vezérigazgató ismertette. Mint mondta, átlagosan húsz százalékos béremelést javasolnak, az előző években ilyen mértékű nem volt. A bérfejlesztés fedezetéül az előző évi támogatási keretből fel nem használt nyolcvan millió forint szolgálna. A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a cég eszközparkjának felmérése nyomán egy háromszázötven-négyszáz millió forintos eszközparkfejlesztési javaslatot is a képviselő-testület elé visznek. Ez a feladatellátáshoz kapcsolódó eszközöket érinti (pl. síkosságmentesítő gépek, utcaseprőgépek cseréje), amelyek mind magas értékű gépek. A két témában a döntést a képviselő-testület hozza meg.

A hőségriadó kapcsán elhangzott újságírói kérdésre válaszolva a vezérigazgató elmondta, hogy a cég 130 munkatársából 70 dolgozik a parkfenntartásban. Jövő héttől átállnak a 6 órás kezdésre, hogy a nyári időszakban ne kelljen kint lenniük területen a munkavállalóknak, valamint külső munkaügyi szakértő meghatározta, hogy milyen feltételeket kell biztosítani számukra (védőital, pihenőidő stb.), aminek betartása a részlegvezetők feladata.

A sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester a szúnyoggyérítésről elmondta, hogy korábban megkezdték a felkészülést a katasztrófavédelemmel együttműködve. Június 25-én a katasztrófavédelem végez földi szúnyoggyérítést. Ha ez nem elegendő, akkor a DC Dunakom Zrt. végez külső szolgáltató igénybevételével további szúnyoggyérítést.