Fejlesztés a szociális központban

Bővítette gépjárműparkját a Paks Kistérségi Szociális Központ, jelentette be Borbás László, a központ intézményvezetője és Szabó Péter polgármester. Az új autóval a jövőben javulnak az intézmény támogató szolgáltatásának működési feltételei. Az akadálymentesítés költségeit Paks Város Önkormányzata vállalta.

Forrás: TelePaks

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet pályázati támogatásával bővült a Paks Kistérségi Szociális Központ gépjárműparkja. Az intézmény összesen tizenhárom autóval dolgozik húsz településen. Közel száz kollégával oldják meg a feladataikat. A támogató szolgálatnak ez már a második nyertes pályázata. A pályázati program célja az volt, hogy támogatást nyújtson új, illetve használt gépjármű vásárlására támogató szolgálatoknak, ezzel javítva a működési feltételeket.

Borbás László, a Szociális Központ intézményvezetője elmondta, hogy Paks területén közel ötven ellátottnak nyújtják a támogató szolgáltatást. Mindez személyes segítést, szállítást és egyéb segítő tevékenységet jelent. A szolgáltatást négy kollégával biztosítják folyamatosan. Az intézményvezető szerint a tíz millió forint értékű pályázatnak köszönhetően könnyebben, kényelmesebben, komfortosabban tudják szállítani a fogyatékkal élőket, illetve végezni a segítői tevékenységet.

Paks Város Önkormányzata vállalta a busz akadálymentesítéséhez kapcsolódó költségeket. Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy a rámpa beszerelése mellett elvégzik a kerekesszék biztonságos rögzítéséhez szükséges négy-, valamint a kerekesszékben utazók számára a hárompontos biztonsági öv beszerelését is. A pályázat előírásának megfelelően a szükséges változtatásokat ez év decemberéig kell
elvégezni.