Lovász Aranka kapta a Deák Ferenc-díjat

Lovász Aranka a műszaki osztály munkatársa vehette át idén a Deák Ferenc-díjat. A kitüntetés azok köztisztviselők munkájának elismerésére alapította a képviselő-testület, és adják át immár 2004 óta kétévente, akik legalább öt éve alkalmazásban állnak a Paksi Polgármesteri Hivatalban, kimagasló munkájukkal hozzájárultak a város közigazgatási tevékenysége szakmai színvonalának növeléséhez, a lakosság ügyeinek kulturált intézéséhez, valamint magas színvonalú előkészítő és végrehajtó tevékenységükkel segítették a képviselő-testület munkáját.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Ahogy a méltatásban elhangzott, Lovász Aranka, a műszaki osztály mélyépítési beruházási csoportjának beruházási ügyintézője 1983-ban diplomázott mélyépítő mérnökként, Szekszárdon kezdett tervezőként dolgozni, majd 1985. február 11-én került a Paksi Tanács Műszaki Osztályára. Hosszú évtizedek óta mindennapi munkája során tett tanúbizonyságot arról, hogy a rábízott feladatokat magas színvonalon elő tudja készíteni és végre tudja hajtani. A felterjesztők úgy gondolják, hogy olyan mélységben mint ő csak kevesen ismerik a lakótelep és a város valamennyi útjának, utcájának állapotát. Egy-egy feladat, probléma felvetésekor – személyiségéből adódóan – szinte az arcára van írva a megoldás lehetősége, vagy éppen annak lehetetlensége. Véleményét azonnal elmondja, nemtetszését is, de mindig hozzá tudja csatolni a megfelelő megoldás lehetőségét. Ha olykor kendőzetlenül is fogalmaz, kijelentései mögött mindig a szakmai megfelelőség, igényesség húzódik meg. Ő az, aki fagyban, hóban, melegben, esőben, kora reggel vagy késő délután, jóval a munkaideje letelte után is a kivitelezőkkel vitatkozva szorgalmazza a város számára optimális megvalósítást. A Deák Ferenc-díj mellett abból az alkalomból is köszöntötték Lovász Arankát, hogy immár negyven éve dolgozik köztisztviselőként.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Lovász Aranka azt mondta, azt szereti a munkájában, amikor valami elkészül vagy jobb lesz. A legemlékezetesebbek számára a nagyberuházások voltak, mint a főutcaszakasz átépítése vagy a körforgalmi csomópont, és jó néhány utca is ide sorolható. Kitért arra, hogy a műszaki osztályon alapvetően mindig jó közösség dolgozott. Nagyon meglepte a kitüntetés, nem számított rá, mivel mint mondta, még jó pár ember dolgozik a hivatalban, akik ugyancsak megérdemelnék mert szívvel lélekkel végzik a munkájukat.

Szabó Péter polgármester és Leber Ferenc alpolgármester köszöntötték 40 éves közszolgálati jubileuma alkalmából Vargáné Lengyel Csillát és Feilné Szombat Csillát, valamint 25 éves közszolgálati jubileuma alkalmából Marosi Annamáriát, Kiss Lászlónét és Bereczki Erzsébetet is.

Az ünnepségen Szabó Péter polgármester köszönetet mondott a hivatal munkatársainak a paksiak érdekében végzett munkájukért, és azt mondta, hogy az elkövetkező öt évben ugyanolyan lelkesedéssel, lendülettel, szívvel végezzék a munkájukat, ahogy azt tették az elmúlt hét évben.

A közszolgálati tisztviselők napja alkalmából a Tekézőben megtartott ünnepi esten a Shisha Café műsorát hallgathatták meg a megjelentek.