Finom ételek és kellemes hangulat a Biritói napon

Főzőverseny és könnyűzenei program várta az érdeklődőket a Biritói napon. A hagyományos Gulyásbajnokság vándorkupáját a Solt Lake City nevű csapat nyerte el.

Fotó: TelePaks

 

A IV. Gulyásbajnoksággal indult a Biritó nap programsorozata július 13-án a Paks-Biritó Közösségi Házban. Benke Gábor, külső településrészi képviselő, a rendezvény szervezője arról tájékoztatott, hogy a Biritói nap keretében megrendezett főzőversenyen idén hét csapat indult. A szervezők csapatonként három kilogramm csont nélküli marhalábszárral járultak hozzá a főzéshez. Leber Ferenc, Paks alpolgármestere elnökölte a kilenc tagú kóstolóbizottságot. A bírálók véleménye alapján az első helyet a Solt Lake City, a második helyet a BMV, a harmadik helyet a Ricsikom elnevezésű csapat szerezte meg. A díjazottak értékes ajándékokat vehettek át Paks városa és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. jóvoltából. A győztes csapat emellett egy évig birtokolhatja a Gulyásbajnokság vándorkupáját.

Az eredményhirdetést követően Rock Dj, Janklovics Péter humorista stand-up fellépése és a Velorex GTI zenekar koncertje gondoskodott a jó hangulatról. Az eseményt Retro Party zárta Dj Tes közreműködésével.