Hatalmas mezőny jött össze a judo Atom-kupán

Három kontinens 29 országából 360 versenyző lépett tatamira Pakson a 37. Junior judo Atom-kupa viadalon. A program háromnapos edzőtáborral zárul július 17-én.

Fotó: TelePaks

– Közép-Európából jöttek a legtöbben, de a brazilok is jó nagy, igen erős csapattal érkeztek, akár a judóban jelentős erőt képviselő grúzok is. Ugyancsak 30 főt számlál a francia küldöttség, akik tavaly szinte végvérték az egész mezőnyt, de jöttek az Amerikai Egyesült Államokból és a Bahamákról is. A külföldiek mellett 100 hazai judos indult. Úgyhogy az idei évünk nagyon erős volt – tájékoztatott Keszthelyi László főszervező.

Az Atomerőmű Sportegyesületet három versenyző, Metzger Botond, Tóth Barna és Komlósi Csongor képviselte. – Ők súlycsoportjukban nem jutottak a legjobb nyolc közé, még fiatalok – a junior korcsoportban 2004 és 2009 között született fiúk és lányok versenyeznek –, nem sikerült érem közelbe kerülniük – tudtuk meg a főszervezőtől. Keszthelyi László azt is elmondta, hogy a nagy hőség és az áramszünet nem könnyítette meg a dolgukat, de mindenki alkalmazkodott a körülményekhez. – Az áramszünet nem érintette az ASE csarnokot, de így is elég meleg volt. Most nagyon jól jött az új judocsarnok, ahol a bemelegítő teremben klímás körülmények között várták a meccseiket a sportolók, és hűsölhettek a felkészülő versenyzők. Egyébként mindenki, aki nem először jön ide, az tudja, hogy a paksi július, az kánikula – tette hozzá.

Az Atom-kupa döntői előtt bemutatták a párizsi olimpián résztvevő magyar judoválogatott versenyzőit, szakvezetőit és segítőit. Köztük az Atomerő SE-ből az 52 kg-ban induló Pupp Rékát és a 70 kg-ban szereplő Gercsák Szabinát, valamint a női válogatott szövetségikapitányát Braun Ákost.

Július 15-től edzőtábor lesz Pakson három napig, amin részt vesznek az olimpikonok, ők is bekapcsolódnak a munkába.