Elkészült a futópálya felújítása

Újra használható az ürgemezei erdei futópálya. A felújított, mintegy 712 méter hosszú pályát Szabó Péter polgármester adta át július 17-én.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A polgármester úgy tájékoztatott, hogy a futópálya már olyan állapotban volt, hogy hosszú távú terhelést nem bírt volna ki, az alapozás kisrétegű, a rekortán pedig vékony volt, így a felület megrepedt, eltöredezett. A kivitelező az áprilisban megkezdett munkálatok során a burkolatot tartósabb, vastagabb alapburkolatra cserélte, és szegélyt is kapott a pálya. Ugyanilyen rekortán burkolattal látták el a futópálya mellett található két fitneszparkot is. A burkolatot egyben öntötték ki, így nem kell felpöndörödésre számítani, tette hozzá Szabó Péter. A futópályát mintegy másfél méter szélesre bővítették, így egymással szembeni, illetve egymás melletti futást is lehetővé tesz.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A polgármester országos szinten is kuriózumnak tartja az erdei futópályát. Nyomatékosan kéri a lakosságot, hogy a megújult futópályát továbbra is rendeltetésszerűen használják, motorral, autóval ne hajtsanak át rajta. A szabályok betartására tábla figyelmeztet.