Idén is életfa akció, várják a jelentkezéseket

Az ÖKO Munkacsoport Alapítvány 2024-ben is meghirdeti az „Ültess fát, életfát”, őrizd az oxigén forrását! című akcióját. A programmal egy régi hagyományt élesztettek újjá, melynek lényege, hogy ha kisgyermek születik, annak örömére fát ültet a család. Az alapítvány és támogatóik segítik ennek a hagyománynak a folytatását úgy, hogy egy-egy fát ajándékoznak azoknak a szülőknek, akik jelentkeznek felhívásukra.

Azon szülők jelentkezését várják, akik szeretnének gyermekük születésének örömére 2024 novemberében életfát elültetni. Felvállalják, hogy az átvett fát elültetik és gondozzák, hogy együtt cseperedjen a gyermekük és „életfája”. Később évente fotót küldenek a fejlődésükről az alapítványnak.

Jelentkezni kizárólag írásban lehet az okoalapitvanyeletfaakcio@gmail.com címen. Jelentkezési határidő augusztus 20. További információt a 20/3543448-as telefonszámon és a fenti emailcímen lehet kérni.

A közparkok telítettsége miatt csak azok jelentkezését tudják fogadni, akik családi házuk elé vagy kertjükben, esetleg hozzátartozó kertjében el tudják ültetni az ajándékba kapott fát.

A programot támogatja Paks Város Önkormányzata, a DC Dunakom Zrt. és azon adózók, akik adójuk 1 százalékát az ÖKO Munkacsoport Alapítványnak ajánlották fel.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív