Tizenegy csapat indult a strandfoci bajnokságon

Huszonhatodik alkalommal rendezte meg a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport és Hagyományőrző Egyesület a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságot. A verseny idén is a paksi Ürgemezei Strandon zajlott.

Forrás: TelePaks

Tizenegy csapat, több mint száztíz focistája küzdött meg egymással július utolsó hétvégéjén. Az első napon lezajlott selejtezők után másnap már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések. A döntő mérkőzést a Jászberényi Öregfiúk és a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata vívták, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyeiek győztek. A harmadik helyezett a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata lett, negyedik helyen a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata zárt.

A gólkirály Tóth István, a jászberényiek játékosa lett, a legjobb mezőnyjátékos a barcsi Kiss János, a legjobb kapus a jászberényiek hálóőre, Ajpek Szilveszter, a legsportszerűbb csapat pedig a szombathelyi és sárvári tűzoltókból álló csapat.

A díjak átadásánál dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta: örömteli, hogy az emberek nemcsak a káresetek helyszínén, hanem egyéb, közösségépítő sportesemények alkalmával is tanúi lehetnek a tűzoltók közötti összetartásnak.

(Forrás: katasztrofavedelem.hu)