Jubileumi 40. Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál

Nagy sikerrel zárult a hétvégén megrendezett 40. Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál, amely immár hivatalosan is a triatlon bölcsőjének számít Magyarországon.

Forrás: Sportolna Triatlon Fesztivál

A jubileumi 40. Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál két napján (július 26. és 27.) több mint ezer induló küzdött a célba érésért, ezzel is megerősítve a fesztivál kimagasló népszerűségét. A pénteki olimpiai ötpróba futamokkal kezdődött a hétvége, ahol a nyíltvízi úszás szerelmesei próbálhatták ki magukat. Szombaton aztán a triatloné volt a főszerep. A délelőtti órákban a fiataloké volt a pálya, akik értékes ranglista pontokat szerezhettek. A kezdők számára pedig a Próbáld ki a triatlont! futam adott lehetőséget arra, hogy biztonságos körülmények között ismerhessék meg a sportágat. A délutáni órákban már az országos bajnoki címekért folyt a küzdelem. Több mint ötszáz versenyző állt rajthoz, hogy elhódítsa a sprint távú országos bajnoki címet, és az egészségügyi dolgozók számára is a Sportolna volt az országos bajnokság.

– Elégedett és büszke vagyok. Negyven éve azon dolgozunk, hogy Fadd-Dombori több legyen mint egy sima, egyszerű, ’normál’ verseny. Ezen a hétvégén sem volt ez másképp. Együtt versenyeztek a múlt a jelen és jövő atlétái, akik tökéletes összhangot teremtettek az ország egyik legszebb versenyhelyszínén – mondta Czencz Péter.

A kiváló szervezésnek, a színes programoknak és a támogatóknak köszönhetően a fesztivál ismét teltházas volt. A Fadd-Dombori Üdülőtelep újra a triatlonosoké volt ezen a hétvégén. A Sportolna Triatlon Fesztivál szervezői büszkék arra, hogy a rendezvény immár 40 éve a triatlon magyarországi fellegvára. Köszönettel tartoznak minden résztvevőnek, önkéntesnek, szponzornak és a helyi közösségnek, akik hozzájárultak a fesztivál sikeréhez, írják közleményükben.

Forrás: Sportolna Triatlon Fesztivál

A Sprint Távú Országos Bajnokság legjobb Tolna Vármegyei eredményei: ifj Czencz Péter 1:00:17, Módos László 1: 03: 31, Szenior csapat. 6. Dynamic Tc Czencz-Módos- Szilágyi. Veterán 2 korcs. 5. dr. Schranz Róbert 1: 22: 14 Veterán 3. 1 Czencz Péter 1:37:26. Aquabike 3. Klem Zsolt 00:47:29 4. dr. Nedók Pál 00: 48:01 óra Én-te-ő váltó. 200 év felett. 1. Hegedűs- Barca- Szabó Kovács

A program kiemelet támogatója: MVM Zrt., Absolute Live

Eredmények: https://www.evochip.hu/eredmenyek/