Megérkezett az 5-ös blokk olvadékcsapdája

Megérkezett az új atomerőmű egyik fontos berendezése, a zónaolvadék-csapda. A több mint 700 tonnás berendezést hajón hozták Oroszországból. A Leda nevű uszály csütörtökön (08.01.) három órakor haladt át a Tomori Pál híd alatt. Háromezer kétszáz kilométert tett meg vízi úton a Paks II. Atomerőmű 5. blokkjának zónaolvadék-csapdája. Negyvenkét napot utazott. Az utolsó közel száz kilométert már magyar fenségvizeken tette meg.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– Újabb mérföldkőhöz ért a paksi bővítés azzal, hogy megérkezett Magyarországra az egyik legfontosabb hosszú gyártási idejű berendezésnek számító zónaolvadék-csapda vízi úton Oroszországból – közölte az esemény kapcsán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető emlékeztetett rá, hogy jelenleg Pakson zajlik Európa legnagyobb nukleáris beruházása, s minden hasonló építkezésnél vannak bizonyos meghatározó jelentőségű mérföldkövek, ilyen a hosszú gyártási eszközök érkezése is. A most érkezett zónaolvadék-csapda a hosszú gyártási idejű berendezések közé tartozik, hatalmas méretű, maximális átmérője 11 méter, több mint 15 méter magas, a tömege pedig meghaladja a 730 tonnát.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a gyártást folyamatosan figyelemmel kísérték a magyar szakemberek és az Országos Atomenergia Hivatal megbízottjai annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb és a lehető legjobb eszköz készüljön el. Elmondta, hogy az átvétel március 29-én történt meg, azonban nemcsak a gyártás, hanem a szállítás is hosszú ideig tartott. – Jellemző módon egy nemzetközi projekthez nemzetközi szállítás is dukál. Egy osztrák cég szervezte a szállítást, és szlovák hajón fut be Paksra a zónaolvadék-csapda összesen 3200 kilométernyi vízi szállítást követően, amely így 42 napig tartott, és a Fekete-tengeren és a Dunán is többször át kellett rakodni a zónaolvadék-csapdát és a hozzá tartozó eszközöket – tájékoztatott a miniszter.

– A zónaolvadék-csapda, amely a nukleáris erőmű biztonságának egyik legfontosabb eleme, tehát megérkezett Paksra. Szakembereink most átveszik a zónaolvadék-csapdát, az építkezés pedig gőzerővel zajlik annak érdekében, hogy a következő évtized elejétől a Paksi Atomerőmű új blokkjai is szolgálatba tudjanak állni, ezáltal javítsák Magyarország energiaellátásának biztonságát, és segítsenek minket abban, hogy hosszú távon meg tudjuk őrizni a rezsicsökkentés vívmányait – összegzett.

A berendezés a továbbfejlesztett harmadik generációs VVER-1200 típusú blokkok egyik speciális biztonságnövelő megoldása. Az orosz mérnökök által kifejlesztett, innovatív berendezés a reaktortartály alatt fog elhelyezkedni, és alkalmas lesz annak sérülése esetén a zónaolvadék befogadására.

A zónaolvadék lokalizálására szolgáló speciális tartály engedélyeztetése és gyártása több éves munka eredménye. A folyamat során csaknem 35 ezer oldal dokumentáció keletkezett. Az Országos Atomenergia Hivatal számára készített gyártási engedélyezési dokumentáció ebből 15 ezer oldalt tett ki. Ezt – mielőtt a hatóság rendelkezésére bocsátották – több körben, külső szakértők bevonásával ellenőrizték a Paks II. mérnökei.

A gyártásindító auditot 2022. augusztus 9-én tartották az oroszországi gyárban, ahol ismételten ellenőrizték a Paks II.-es szakemberek a gyártó képességeit. A következő hónapokban folyamatosan nyomon követték a gyártást, majd annak végeztével 2024. március 29-én megtörtént a berendezés átvétele, miután a szakemberek meggyőződtek arról, hogy az mindenben megfelel a követelményeknek. A több mint 730 tonna össztömegű, csúcstechnológiájú eszköz a sikeres gyártóművi végátvételt követően vízi úton érkezett, ezzel lehetővé válik, hogy a létesítés korai fázisában kerüljön beépítésre.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A zónaolvadék-csapdát szétszerelt állapotban szállították a gyárból a kikötőbe, ott rakták hajóra, különös figyelmet szentelve a súlyelosztásra, hiszen a legnagyobb tömegű eleme 135 tonnás. Ez a Paks II. projekt történetének első elkészült nagyberendezése, melyet hamarosan további hosszú gyártási idejű berendezések követnek, többek közt az atomerőmű szívének számító reaktortartály – ennek a gyártási folyamatát hasonlóképpen felügyelik a paksi szakemberek.