Szabó Péter polgármester közleménye

Szabó Péter polgármester nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz augusztus 7-én. A nyilatkozatot változtatás nélkül közöljük:

Forrás: TelePaks

Kedves Paksiak!

Tudom, hogy egy választási kampány során nagyon sok minden elhangzik valós és valótlan állítás egyaránt. A kampánynak lassan két hónapja vége, a választást egy függetlennek kikiáltott, de azóta nyíltan felvállalt MSZP-s polgármesterjelölt nyerte és az ő ideológiáját támogató jelölti csoport. Én ezt tudomásul vettem, gratuláltam és jó munkát kívántam nekik.
Ahelyett, hogy örülnének a győzelemnek, értékelnék a paksiak akaratát, egy rendkívül negatív, lázító és alaptalan vádaskodásba kezdtek azt megelőzően, hogy Magyarország Kormánya bármilyen döntést hozott volna.

Tegnapra tüntetést szerveztek a Polgármesteri Hivatal elé, amely tüntetést egy testületi ülés előzött meg. Ennek végén újságírói kérdésre adtam nyilatkozatokat (Telex, 24.hu), melyet tudtom nélkül egy PDF-s idősebb úriember felvett telefonra, majd kivágva egy részletet Barnabás István idézte a demonstráción, illetve feltették a saját Facebook-oldalukra. Képviselőtársam magatartása nem lep meg, hiszen öt éven keresztül hazugságokkal, félinformációkkal és csúsztatásokkal igyekezett félrevezetni a paksiakat. Ezzel a célja a frakcióm lejáratásán túl a maga dicsőségének emelése volt.

A tisztánlátás kedvéért: a Kormány döntését nem állt és nem is áll módomban sem befolyásolni, sem értékelni. Arról a rendelet megjelenéséig nem tájékoztattak, sajnálattal vettem tudomásul. Mert ha dönt egy kormány, akkor azzal politikusként egyet fogok érteni, alkalmazkodnom kell hozzá, párbeszédet kezdeményeztem, mert a kritizálás még soha semmit nem oldott meg! Viszont elmondtam a nyilatkozatban is, hogy a Kormány eddig is támogatta Paks városát 12 milliárd forinttal és ezután sem fogja elengedni a város kezét! Számítok arra, és ezért mindent megteszek, hogy a jövőben is kapjon a város támogatást! Lobbizni fogok, hogy ha nem is az eddig megszokott módon, más forrásból vagy módon, de ne maradjon Paks egyéb bevétel nélkül!

Azt már most elmondhatom, hogy a vármegyei önkormányzatnál 11 milliárd forint van előirányozva Paks város fejlesztésére! A paksi civilszervezetek működésére is biztosított lesz a forrás, és már zajlik a vármegyén az egyéb paksi támogatások előkészítése.

A jelenlegi ellenzéknek és a jövőbeli vezetésnek pedig azt tanácsolom, hogy a pánikkeltés, a hazugság és fenyegetés helyett maradjanak józanok, hozzák ki korrekt döntéssel és felelősséggel a legjobbat a kialakult helyzetből! Meggyőződésem, hogy Paks nincs rossz helyzetben, más hasonló méretű városok is fejlődnek hasonló költségvetésből, mint ami városunkban várhatóan lesz. A várost nem üres kasszával, hanem jelentős megtakarítással adom át, bízva abban, hogy jól sáfárkodik vele az új vezetés is!

Jó munkát, sok sikert és főként békességet kívánok mindezekhez!