Pupp Noémi két számban is felállhatott a dobogóra az olimpián

Kiválóan szerepelt a párizsi olimpián Pupp Noémi, az Atomerőmű SE versenyzője, aki a kajak négyesek és párosok versenyében is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Először a négyes hajók 500 m-es versenyeire került sor, Fojt Sárával, Csipes Tamarával és Gazsó Alida Dórával egy hajóban az előfutamukból egyből bejutottak a döntőbe. A csütörtöki (08.08.) döntőben féltávnál a negyedik helyen állt a magyar hajó, majd elkezdtek hajrázni, sikerült közelebb zárkózni az élen haladókhoz, végül az új-zélandi és a német egység mögött harmadikként értek célba.

Forrás: MKKSZ

A kajak kettesek 500 m-es számában a Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra, valamint a Pupp Noémi és Fojt Sára alkotta hajó egyaránt a harmadik lett futamában, így még reményfutamban kellett kivívniuk a döntőbe kerülést. Mind a két egység ugyanabba a reményfutamba került, és csak két párost kellett megelőzniük a tovább jutáshoz, amit gond nélkül teljesítettek, és bejutottak az elődöntőbe. Az elődöntőben a Csipes Tamara és Gazsó Alida egység a harmadik, a Pupp Noémi és Fojt Sára páros a másik futamban a negyedik helyen végezett, így készülhettek a döntőre. A péntek (08.09.) délutáni döntőben aztán ritkán látható versenyt láthattunk. Csipesék a hetes, Noémiék a nyolcas pályát kapták, míg a nagy esélyes új-zélandi, és a nagy rivális német hajók a pálya közepén eveztek. Fél távnál Csipesék a második helyre jöttek fel, míg a Pupp és Fojt páros a hetedik volt 250 m-rel a cél előtt. Ezután valami elképesztő hajrába kezdtek Noémiék, és sorra előzték az ellenfeleket. A célba a Csipes-Gazsó páros érkezett másodikként, viszont a harmadik helyre két egység is egyidőben érkezett. Az egyik német hajó, valamint Noémiék. Percekig tartott a célfotó elemzése, a lányok idegei – és a szurkolóké is – pattanásig feszültek. Elsőre a németeket írták ki harmadiknak, de hamar módosították, és a német mellett a magyar hajót is harmadiknak hozták ki, holtversenyben. Hihetetlen látvány volt, amikor a végső döntés után a négy magyar, és a két német lány egymást ölelgetve ünnepelt. Holtversenyt akkor hirdetnek, ha öt ezred másodpercnél kevesebb a különbség a két célba érő között.