Kormányinfó: A Kormány nyitott a tárgyalásra

A paksi adóelvonás is téma volt az augusztus 22-i kormányinfón. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a megválasztott polgármester és a képviselő-testület valamennyi tagja levelet írt a miniszterelnöknek. Mint mondta, az Orbán-kormány nyitott a tárgyalásokra, a nevében Lázár János építési és közlekedési miniszter tárgyal majd, és reméli, hogy találnak olyan megoldást, ami jó Paksnak és jó a térségnek is.

Heringes Anita. Fotó: magánarchívum

Heringes Anita, Paks megválasztott polgármestere üdvözölte az elhangzottakat. A TelePaks megkeresésére elmondta, nagyon örül, hogy létrejön az egyeztetés Lázár János miniszterrel, alkalmazkodni fognak, bármely időpontot ajánl fel. – Örömömre szolgál, hogy azon képviselőkkel, akik aláírták a mostani testületből és a következő testületből azt a levelet amiben megkerestük Orbán Viktor miniszterelnök urat, hogy egyeztessünk, együtt el tudunk menni majd tárgyalni – fogalmazott Heringes Anita, hozzátéve, hogy vannak akik nem írták alá, ezt szomorúan elfogadja.

Azt is elmondta, hogy még egy örömhírrel tud szolgálni a paksi lakosságnak: a korábbi megkeresésére válaszul Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szeptember végi találkozót kezdeményezett.

– Azt gondolom, valami elindult, álljunk pozitívan ehhez a kérdéshez – mondta Heringes Anita, hangsúlyozva, hogy szeretne majd határozott, de kompromisszumkész tárgyalópartnere lenni a kormányzatnak. Azt is elmondta, a cél, hogy az iparűzési adót vissza tudják szerezni, és plusz pénzekre is szüksége van Paksnak, hiszen kell a város a Paks II. beruházáshoz, ami a kormányzatnak is egy nagyon fontos projekt.