Elkezdődött a műszaki átadás

Megújult a Radnóti Miklós utca Dunakömlődön. A munkagépek az októberi határidő előtt jóval korábban levonultak a területről, így már mostantól rendezett aszfalt burkolaton közlekedhetnek a helyiek.

Rendezett aszfaltburkolaton közlekedhetnek a Radnóti Miklós utca lakói mostantól Dunakömlődön. Négyszáz méter hosszúságban és három méter szélességben alakult át az útszakasz. Az önkormányzat által indított nettó 139 millió forintos beruházásnak köszönhetően került sor a fejlesztésre.

Forrás: TelePaks

Az útfelújításon kívül a projekt tartalmazta a csapadékvíz-elvezetés rendezését és a kocsibeállók átalakítását is. A településrész önkormányzati képviselője, Spiesz József a műszaki átadás indulásakor úgy fogalmazott, hogy a beruházásnak köszönhetően jóval komfortosabbá vált Dunakömlőd ezen része. Mind a kerékpárosok, mind a rolleresek, mind pedig az autósok döcögés nélkül haladhatnak végig az új aszfaltburkolaton.

A kivitelezést a MATTGEO Kft. végezte. A szerződés megkötését követően megkezdték az átalakítást. Eredetileg október közepére, mintegy 150 napos határidővel vállalta a munkát a cég, ennél azonban jóval hamarabb készre jelentették a beruházást. Minden egyes munkafolyamatnál igyekeztek a lehető legkisebb mértékben zavarni a lakosokat, az esetleges lezárásokról, korlátozásokról időben adtak tájékoztatást a szakemberek.

A műszaki átadás-átvételt augusztus 28-án megkezdték. Az akár két hétig tartó folyamat részeként hajtja végre a kivitelező az utolsó simításokat.