Falfestmény készült az óvoda pedagógia programjához

Elkészült a Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodájának udvarán az óvoda pedagógiai programjához illő falfestmény. Az óvoda legfőbb céljai között szerepel, hogy a művészet áthassa a gyermekek mindennapjait. A festménnyel többek között ezt szeretnék megmutatni és közvetíteni az emberek felé.

A Kishegyi úti tagóvoda pedagógiai programjában a művészetek eszközeivel történő óvodai nevelés áll a középpontban. Az intézmény ezt egy új falfestmény formájában jelenítette meg az óvoda udvarán, aminek megvalósulását a közreműködő művészek munkája mellett önkormányzati forrás és szülői támogatások is segítették.

Forrás: TelePaks

Tóth Zoltánné, a tagóvoda nyugalmazott vezetője szerint az óvodában dolgozó óvodapedagógusoknak fontos, hogy a gyermekek úgy érezzék magukat az intézményben, mintha mindig az élet napos oldalán járnának. A festményen keresztül szeretnék ezt az érzést az emberek felé is közvetíteni. Tóth Zoltánné kiemelte, hogy azért került központi helyre a festményen egy óvónő könyvvel a kezében, mert a mese jelenti az óvodai lét gyökerét. A mese mellett azonban jelen kell lennie az óvodában a zenének, a néptáncnak, a mozgásnak és az olyan kézműves tevékenységeknek, mint a festés vagy a rajzolás. Az óvoda pedagógusai természetesen nem szeretnének művészt nevelni minden kisgyermekből, de azt szeretnék, ha mindennapjaikat áthatná a művészet.

Hollendusné Bíró Anett, a Paksi Benedek Elek Óvoda intézményvezetőjének legfőbb célja, hogy mindenki derűsen és felszabadultan élje meg a mindennapokat az óvoda tagegységeiben. A klíma-orientált szervezetfejlesztést helyezi előtérbe. Hiszen, ha a kollégák jól érzik magukat, akkor ezt közvetítik a gyerekek felé. Ha pedig a gyermekek derűsek és boldogok, emellett különböző színes tevékenységek állnak a rendelkezésükre, akkor ők is és a szülők is elégedettek lesznek.