Munkálatok zajlottak buszmegállóknál

Felújították a Fehérvári úton a sportpálya elnevezésű autóbusz-megállóhelyet, a műszaki átadást augusztus 29-én tartották. A beruházásban a kivitelező DC Dunakom Zrt. az erősen megrongálódott, már-már balesetveszélyes állapotban lévő megállóban új szegély, burkolatot, lépcsőt épített, a buszmegálló akadálymentesítéséhez pedig rámpát. A szintkülönbségek áthidalására paliszád fal létesült, a csapadékvizek elvezetését a járda mellett új rácsos folyóka biztosítja. A buszmegálló biztonságos használatát emellett új korlátok segítik.

Forrás: TelePaks

A Fehérvári úti buszmegálló műszaki átadását követően az adminisztratív feladatokkal megkezdték az ideiglenes buszmegállóhelyek kialakítása tárgyú munka műszaki átadását is.

A beruházásban hét buszmegálló volt érintett: Zsíros köz – ESZI parkoló, Pollack Mihály utca – Gyár utcánál kelet felé, Pollack Mihály utca – Gyár utcánál nyugat felé, Pollack Mihály utca – Móra Ferenc utcánál kelet felé, Pollack Mihály utca – Móra Ferenc utcánál nyugat felé, Kishegyi út – Zápor utca nyugat felé, Kishegyi út – Domb utca kelet felé.

A kivitelező DC Dunakom Zrt. a beruházás keretében leburkolta a nemrégiben kijelölt, de szilárd burkolattal még nem ellátott buszmegállók peronjait, emellett minden megállóhoz hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki.