Október közepéig kérhetik a tűzifát

Évek óta biztosít a szociálisan rászoruló családoknak tűzifát Paks Város Önkormányzata. A szociális tűzifa támogatás iránti kérelmeket 2024. szeptember 1. és október 15. között lehet beadni a Paksi Polgármesteri Hivatal Humán Osztályának Szociális Csoportjához. A kérelmet háztartásonként egy fő, egy alkalommal nyújthatja be. Az önkormányzat ezt az ellátást rendkívüli települési támogatásként biztosítja. A szociális tűzifa kiszállítása 2024. október 17-től december 13-ig tart majd.


A támogatásra jogosultság feltétele, hogy a kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg a szociális vetítési alap összegének 450 százalékát, azaz 128.250 forintot, a gyermekét egyedül nevelő szülő és egyedül élők esetén az 500 százalékát, azaz 142.500 forintot. A támogatás mértéke egy-három fős háztartás esetén 15 mázsa tűzifa, három főnél nagyobb háztartás esetén pedig 20 mázsa.

A kérelemnyomtatványt és további információ a hivatal ügyfélszolgálati irodájában lehet kérni ügyfélfogadási időben, illetve letölthető a https://paks.hu/ weboldal HIVATAL menü Ügyintézés/E-ügyintézés rovatra kattintva, a Szociális és gyermekvédelmi ügyek fül alatt (https://paks.hu/hivatal/e-ugyintezes/szocialis-es-gyermekvedelmi-ugyek/).

A külsőleg megújult városháza-épület. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív