Elismeréseket adtak át az ünnepi közgyűlésen

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték Tolna vármegye ünnepi közgyűlését, ahol a megye kiválóságainak munkáját ismerték el. Az ünnepségen beszédet mondott Latorcai Csaba parlamenti államtitkár, közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes, Fehérvári Tamás, Tolna Vármegye Közgyűlésének elnöke és Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere. A Vármegyeházán tartott rendezvényen kitüntetéseket adtak át a megye fejlődéséhez, kulturális örökségének ápolásához és közbiztonságának fenntartásához nyújtott kimagasló munka elismeréseként, írják a tolnamegye.hu oldalon.

A DÍJAZOTTAK

Müller György Tolna Vármegye Német Önkormányzatának nívódíját vehette át. Az elismerést Józan-Jilling Mihály, a Tolna Megyei Német Önkormányzat tiszteletbeli elnöke, valamint Féhr György, a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke adták át. A díjat Müller György a kultúra és közösségépítés terén végzett több mint húszéves áldozatos munkájáért kapta, amely során jelentősen hozzájárult a megye kulturális örökségének megőrzéséhez és továbbadásához.

Erky-Nagy Tibor tipográfus, Babits Mihály-díjat kapott Dombóvár és Tolna vármegye múltjának, értékeinek és hagyományainak kiadványokban, arculati elemekben és kiállításokban való igényes megjelenítéséért.

Baka György környezetvédelmi szakértő, Beszédes József-díjat vehetett át az elmúlt négy évtizedben a környezettudatos gondolkodás jegyében kifejtett oktató, kutató, agrár- és környezetvédelmi tevékenységéért, valamint a civil szemléletformálásban betöltött szerepéért.

Kovács Erzsébet, Magyarkeszi polgármestere több mint két évtizedes áldozatos településvezetői munkáját, közösségi szerepvállalását és a civil szférában végzett önzetlen tevékenységét Bezerédj István-díjjal ismerték el.

Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője Sipos Márton-díjat kapott a klub példaértékű és sikeres vezetéséért, sportszakmai tudásáért és elkötelezettségéért.

Végh Lajos rendőr ezredes, a Paksi Rendőrkapitányság vezetője Tolna Vármegye Közbiztonságáért kitüntetést vehetett át huzamos időn keresztül végzett magas színvonalú rendőrszakmai munkájáért, valamint a megye biztonságát szolgáló kiemelkedő tevékenységéért.

Weil Péterné Szirmai Mária intézményvezető Tolna Vármegye Közszolgálatáért díjban részesült több évtizedes kimagasló óvópedagógusi pályafutásáért és hiteles munkavégzéséért.

Regős Gábor informatikus szintén Tolna Vármegye Közszolgálatáért kitüntetést kapott több évtizedes lelkiismeretes közigazgatási munkájáért és a választások informatikai lebonyolításában végzett tevékenységéért.

Fotó: tolnamegye.hu/Ruip Gergő

Az eseményről a teljes összefoglaló a tolnamegye.hu oldalon ide kattintva olvasható.

Forrás: tolnamegye.hu/teol.hu