Megszűnt a várólista a Bóbita bölcsődében

Szeptembertől két új csoportot nyitottak a Paksi Bóbita Bölcsőde Ifjúság úti épületében, így összesen már 130 gyermek felügyelete, gondozása biztosított az intézmény két épületében. A csoportszobák megnyitására az évek óta fennálló várólista miatt volt szükség. Az intézkedéssel Paks Város Önkormányzata munkahelyeket is teremtett.

Minden paksi kisgyermek, akinek szülei igényelték, részesülhet bölcsődei ellátásban, köszönhetően két gyermekcsoport szeptemberi megnyitásának. Erről az intézmény fenntartója, Paks Város Önkormányzata döntött. Lukácsi-Magyar Melinda, a Paksi Bóbita Bölcsőde vezetője arról tájékoztatott, hogy 26 kisgyermeket tudtak fogadni a két csoportban, így a két telephelyen – Kápolna utca és Ifjúság út – működő intézmény immár 130 férőhelyesre bővült.

Forrás: TelePaks

Ezzel a lépéssel munkahelyteremtés is megvalósult, hiszen négy kisgyermeknevelőt és egy bölcsődei dajkát alkalmaz az eddigieken felül az intézmény. Az önkormányzat régóta fennálló problémát orvosolt, hiszen az utóbbi években állandósult a bölcsődei férőhelyhiány, tette hozzá a Lukácsi-Magyar Melinda. Szeptembertől megszűnt a várólista, sőt, jelenleg van két üres férőhely a bölcsődében. A bölcsődei ellátást a dolgozó, munka világába visszatérő szülők vehetik igénybe nulla és három év közötti gyermekeik számára, de előfordul, hogy szociális, gyermekvédelmi okok miatt veszik fel a kisgyermekeket. Lukácsi-Magyar Melinda elmondása szerint a paksi, két telephelyen működő intézménybe jellemzően másfél, kétéves korú gyermekeket iratnak be szüleik.