Fontos lenne a futópálya rendeltetésszerű használata a sportolók szerint

Autóval, motorral és kerékpárral is tilos az áthajtás a felújított paksi futópályán. A helyes használatot tábla is jelzi, ám nemrégiben voltak, akik nem vették figyelembe. A nyomvonalon belül parkoló autókról felvételek is felkerültek az egyik közösségi oldalra. Készítőjük szerint szomorú, hogy nem vigyáznak az új, több mint 100 millió forintból készült burkolatra.

Németh Andrea készítette a felvételeket amelyeken az látható, hogy az ürgemezei pihenőparkban lévő futópálya mindkét oldalán, kívül és belül is parkolnak autók. Augusztus végén sportolás közben figyelt fel erre, és tette fel közösségi oldalára a képeket, mert elszomorította, hogy valakik gyakorlatilag áthajtottak a felújított burkolaton.

A Mezőföldvíz Kft. augusztus 23-án a felvételek készítésekor tartotta családi napját a strandon. Megkerestük a céget is. Levelükben azt írták, hogy károkozásról vagy egyéb eseményről sem a strandot bérbeadó részéről, sem egyéb személyektől nem érkezett jelzés vagy panasz. Hozzátették, hogy a Mezőföldvíz Kft. a rendezvény szervezése során az elvárható legnagyobb gondossággal, a vonatkozó jogszabályi és egyéb előírások alapján járt el, azonban a paksi strand területén kívül történtekre nem volt és nem is lehetett ráhatása. Mindemellett természetesen az esetlegesen okozott károkért teljes körű felelősséget vállalnak.

Paks Város Önkormányzata nemrégiben több mint 100 millió forintból korszerűsítette a futópályát. A hivatalos átadás júliusban volt. Szabó Péter polgármester akkor azt kérte a lakosságtól, hogy vigyázzanak a felújított futópályára. Ennek legegyszerűbb módja, hogy elolvassák és be is tartják a futópálya mellé kihelyezett tájékoztató táblát, amin szerepel, hogy autóval, motorral és kerékpárral is tilos áthajtani a pályán.

A felújított futópálya. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A témában megkerestük a rendőrséget is. Azt mondták, hogy általánosságban a rongálás szabálysértés vagy bűncselekmény is lehet, ha 50 ezer forintnál nagyobb mértékű a kár. A hatóság kéri, hogy ha bárki rongálást észlel, akár a futópályánál, akár más helyen, tegyen bejelentést.