Találkozott a szurkolókkal a kosárlabdacsapat

Egy nappal a nyíregyházi torna előtt, csütörtök este (09.05.) szurkolói ankétot tartott az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A másfél órás edzés megtekintése után először az új játékosokat mutatták be, majd Gulyás Róbert szakosztályelnök elmondta, hogy a keret teljes, a felkészülési program elkészült.

Forrás: TelePaks

– Nagyon fontosnak tartottuk, hogy a magyar magot megerősítsük, és fontos volt, hogy megtartsuk a már itt lévő magyar játékosokat. Kostas Flevarakis személyében olyan edzőt szerződtettünk, aki nagy tapasztalattal rendelkezik, ismeri a magyar bajnokságot, a magyar játékosokat. Tanultunk az előző évek hibáiból, nagyobb hangsúlyt fektetünk a fizikai felkészítésre. Nem ismerjük még a többi csapat erősségét, ezért még nem helyezésben gondolkodunk, hanem abban, hogy visszakerüljön az ASE az őt megillető helyre, a tradícióknak megfelelően szerepeljen a csapat. Nem lesz „B” csoportos csapatunk, nincs annyi játékos, hogy érdemes legyen elindítani, sok játékost elcsábítottak, így kevesen maradtak – összegzett Gulyás Róbert, hozzátéve, hogy a csarnok irodáinak felújítása még folyamatban van, de a Morgen Ferdinánd-emléktornára már rendben lesz minden.

Kostas Flevarakis először megköszönte a jelenlévő szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek, majd a csapatról, a szurkolókról beszélt. – Olyan országból jövök, ahol azok a csapatok érik el a nagy eredményeket, ahol komoly szurkolói támogatás van. Olyan csapatot szeretnék, amelyben olyan játékosok vannak, akik szeretnek kosárlabdázni, szeretnek edzeni, edzésre járni, és a csapattársakkal is jól együttműködnek. Mondhatom, hogy egy csapat sokszor olyan mint egy család, a legfontosabb az hogy összefogjunk, és együtt vészeljük át akár a nehezebb időszakokat is. A pályán és a pályán kívül is egy csapatként kell működni, hogy a céljainkat elérjük. Optimista vagyok. Minden egyes játékos nagyon fontos a csapat számára, ahogy minden egyes szurkoló is fontos, és az is, hogy együtt tudjunk maradni a jó és a rossz pillanatokban is – összegzett. Kiemelte: egy hónapja vagyok itt, és azt látom, hogy a stáb keményen dolgozik azon, hogy jól szerepeljünk, és remélem, a következő alkalommal amikor találkozunk tele lesz a csarnok.

Kovács Ákos csapatkapitány elmondta, hogy jelenleg kisebb vádlisérüléssel bajlódik, de reméli, hogy a rajtra rendbejön. – A bajnoki rajtig három hétvégén hat meccsünk lesz, aminek elégnek kell lenni ahhoz, hogy összecsiszolódjunk – húzta alá.

Szurkolói kérdésekre Gulyás Róbert a következőket válaszolta:
  • Az eszéki torna pontos menetrendje még nem végleges, ha új információkat kapunk, azt közöljük a szurkolókkal.
  • Minden új igazolást a sportkórházba viszünk és megvizsgáltatjuk őket, azzal, ha valaki eltitkol egy sérülést, és csak egy hét múlva derül ki, azzal nem tudunk mit kezdeni.
  • A negyedik játékosról, a próbajátékon lévő De’Quon Lake szerződtetéséről jövő kedden döntünk.
  • Ezentúl csak azokról a sérült játékosokról adunk hírt, akik huzamosabb időre esnek ki, a többiekről nem, mert azzal csak az ellenfelet segítenénk.
  • Az Alba elleni meccs azért került péntekre, mert a Paks-Fradi meccset akartuk kikerülni, de utána derült ki hogy szombatról vasárnapra tették át azt a mérkőzést.
  • Nem határozunk meg konkrét bajnoki helyezést, nem akarunk plusz terhet róni a játékosokra. A célunk, hogy minden meccsen a maximumot teljesítsék. Az előző szezonokban a magyar magunk nem volt megfelelő ahhoz, hogy magasabb célokat érjünk el.
  • A klub költségvetése nyilvános, ASE Kosár Kft., az interneten megtalálható.
  • Rendkívül nehéz külföldi játékost igazolni, mert megnyílt az ázsiai piac, ami óriási konkurenciát jelent. Idén is volt négy-öt olyan játékos aki visszautasította az ajánlatunkat.
  • Most sokkal előrébb van a csapatépítés, mint az elmúlt években.
  • A játékosok szerződésében benne van, hogy milyen célokért kell küzdeni, a játékosok és az edzői stáb is érdekelt abban, hogy minél előrébb végezzen a csapat.
  • A bérletek ára nem változik, reményeink szerint jövő héten szerdán vagy csütörtökön tudjuk elkezdeni az értékesítést, ha kell hosszabbított nyitvatartással, vagy a Morgen Ferdinánd-emléktorna alatt is lesz lehetőség a vásárlásra.
  • Megszűnt az együttműködés a Szekszárdi KSC-vel, már nem az atomerőmű a szponzoruk, ezért nem lesz közös bérlet.