Katasztrófavédelmi íjászverseny Cseresznyésben

Két év szünet után hatodik alkalommal rendezték meg az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt szeptember 11-én. A megméretés helyszíne a cseresznyéspusztai erdő volt.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület rendezvényének sikeréhez hozzájárult a kellemes, napsütéses idő, a gyenge szél pedig csak tovább növelte a kihívást, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A közel negyven versenyzőt Csőglei István tűzoltó alezredes, a paksi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője köszöntötte a verseny megnyitóján. Makai Róbert biztonsági tanácsadó, a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület elnöke ismertette a verseny szabályait, a pálya felépítését és a versenyfeladatokat.

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A versenyzők nyolc egyéni kategóriában, három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy állomásból álló pályán, ahol vadon élő állatokat megformáló, élethű célpontokra lőhették ki nyilaikat. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról lőttek, azonban nem tudták előre, milyen messziről kell leadniuk a lövéseket.

A verseny zárásakor dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója örömmel beszélt arról, hogy az ismerős arcok mellett új versenyzőkkel is találkozhatott. Az okleveleket és díjakat a tábornok és Makai Róbert adták át.

A VI. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászverseny eredményei, valamint fotógaléria is elérhető az  seménbeszámolóhoz csatolvatolna a tolna.katasztrofavedelem.hu oldalon.