Kezdeményezik a polgármester pártból történő azonnali kizárását

Leber Ferenc és Szántó Zoltán az alábbi közleményt juttatták el ma (09.13.) szerkesztőségünkhöz a szeptember 12-én tartott rendkívüli testületi ülés kapcsán:

A képviselő-testület FIDESZ-tag képviselői elhatárolódnak az indokolatlan mértékű jutalmazástól

A tegnapi képviselő-testületi ülésen polgármester úr tájékoztatta a képviselőket a dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző úr munkaviszonyának megszüntetésével kapcsolatban kötött megállapodásuk tartalmáról. Ezzel kapcsolatban azt az álláspontot alakítottuk ki, hogy címzetes főjegyző úr szakmai és közéleti pályafutását nem vitatva, sem a jutalom mértékét, sem a jogviszony megszüntetésének időpontját nem tartjuk elfogadhatónak. Az elmúlt hetekben Paks város gazdálkodása rendkívüli mértékű kihívással szembesült, amelynek ismeretében különösen visszatetsző bármely vezető számára három évnyi bér egyösszegű kifizetése. Bár polgármester úr, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója rendelkezik hatáskörrel a jegyzői javadalmazás és jogviszony tekintetében, de az összeg nagysága, valamint az a tény, hogy a döntés hatása túlnyúlik a jelenlegi önkormányzati cikluson, megkövetelte volna a képviselőkkel történő egyeztetést, amelyet elmulasztott.

A FIDESZ paksi képviselőiként Szabó Péter polgármester úr döntését elfogadhatatlannak tartjuk, miután az szembe megy a FIDESZ önkormányzati politikájával. Ilyen súlyos döntést a képviselő-testülettel és a frakció tagjaival történt egyeztetés nélkül hozott meg, amely a FIDESZ képviselőit is súlyosan terheli. Ezzel nem tudunk azonosulni, elfogadhatatlannak tartjuk, ezért kezdeményezzük a pártból történő azonnali kizárását.