Befejeződött az ablakcsere a faluház épületén

Kicserélték az ablakokat a dunakömlődi faluház épületén. A munkálatok során huszonhat régi ablak helyett épített be korszerű, prémium kategóriás nyílászárókat a kivitelező, Forster Ferdinánd. A beruházás mintegy bruttó 14 millió forintba került.

Forrás: TelePaks

Nyílászárócserét végeztek a dunakömlődi faluház épületén. Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy a három bejárati ajtót a korábbi években már kicserélték, ugyanakkor az eredeti ablakok elöregedtek, itt-ott töredezett volt már az üveg is, beázások jelentek meg a nyílászárók környékén, úgyhogy már régen indokolt volt ezek teljes körű cseréje.

Forrás: TelePaks

– A huszonhat ablakot érintő beruházás során háromrétegű, hőszigetelt ablakokat építettek be, prémium kategóriás szerkezettel, ami kifejezetten bírja a nagy igénybevételt, szerkezetük hosszú élettartamú. Két tetőablakot elektromos nyitószerkezettel is elláttak – folytatta az alpolgármester. Szántó Zoltán szerint az energiaárak emelkedése megmutatta, hogy a városvezetésnek érdemes külön odafigyelnie intézményeinek energiahatékonyságára, annak javítására, és úgy, ahogy a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár főépületének esetében is megtörténtek a nyílászáró korszerűsítések, a faluháznál is határozottan indokoltak voltak. A mostani beruházással az üzemeltetési költségek is csökkenthetők. Az ablakcserét mintegy bruttó 14 millió forintból végezte el a kivitelező, Forster Ferdinánd.