Elektromos kukásautó beszerzésére kapott támogatást Paks

Elektromos hulladékszállító jármű beszerzésére kapott forrást Paks az Energiaügyi Minisztérium és a HUMDA Zrt. támogatásának köszönhetően. Az Elektromos Hulladékszállító Mintaprojekt célja, hogy az egy éves tesztüzem alatt szerzett tapasztalatokkal elősegítse az elektromos hulladékgyűjtők jövőbeni elterjedését.

Forrás: TelePaks

Projektindító rendezvényt tartottak a paksi polgármesteri hivatalban az Elektromos Hulladékszállító Mintaprojekt megvalósulása kapcsán szeptember 17-én. A projekt keretében Paks Város Önkormányzata és a Vertikál Nonprofit Zrt. a HUMDA Zrt.-vel kötött támogatási szerződés alapján bruttó 290 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap egy elektromos hulladékszállító jármű és egy töltőállomás beszerzésére.

Kövecses Péter, a HUMDA Zrt. hulladékgazdálkodási szakértője szerint az elektromos jármű használatával kapcsolatos projekt fő célja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban az elektromobilitás minél szélesebb körben történő kipróbálása. A cég az egyéves tesztüzem alatt folyamatosan figyeli majd a járművek használatát, illetve a hulladékgyűjtésben elvégzett feladatait.

Stelli Róbert, az STP Technic Kft. ügyvezetője a projektindító rendezvényen elmondta, hogy a legújabb fejlesztésű, modernizált külsővel rendelkező elektromos járműről van szó, amely a legfejlettebb elektromos csomaggal, akkumulátorral rendelkezik. Ennek köszönhetően a felhasználás során a napi műszakot kényelmesen tudja majd teljesíteni.

Az elektromos járművet várhatóan 2025 első félévének végén üzemelik be a városban.