Ilyen volt az idei ATOMfutás és BrutálATOM

A rossz idő ellenére sokan vettek részt a 12. ATOMfutáson szeptember 14-én. A mozogni vágyó felnőttek és gyerekek a felkészültségüknek megfelelően idén is több távra nevezhettek. Aki pedig nem hétköznapi futóversenyre vágyott, a BrutálATOM három különböző nehézségű pályáján mérethette meg magát.

Forrás: TelePaks

Az esős időjárás miatt a helyszínen kevesebb nevezés érkezett az idei ATOMfutásra, de az előnevezések a szervezők szerint így is elérték az 1200 főt. Dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke szerint ilyenkor elindulni a legnehezebb, és mint mondta, csak a legelszántabbak jönnek megmérettetni magukat. Az ASE elnöke úgy látja, a rendezvény egész évben mozgásra bírja a paksiakat.

A szervezők a korábbi évek tapasztalata alapján, valamint az előrejelzéseket látva a verseny kísérő programjait az ASE sportcsarnokba költöztették.

Tóth Márton szervező szerint ez a verseny azért is fontos, mert az ATOMfutás egyben az Atom100 kihívás utolsó állomása, amelynek célja a futóversenyeken való aktív részvétel és a kilométerek teljesítésének ösztönzése. Mint mondta, az Atom100 öt versenyhelyszínből áll, négynek a teljesítése kötelező, és az utolsó, a paksi futásnak biztosnak kell lennie. Csak ebben az esetben jár az ajándék, amely egy két fős félpanziós szállás az Erzsébet Nagy Szállodában. A szervezők ezzel a városi turizmust kívánják erősíteni.

A rossz időjárás a gyerekek kedvét sem vette el a mozgástól és az éremszerzéstől. Megközelítőleg kétszázan vettek részt a futóversenyen, ahol 600, 2000 és 3000 méteren mérethették meg magukat. A délutáni kölyök BrutálATOM-on pedig közel nyolcvanan indultak. A felnőttek 7, 14, 21 és 32 km-en nevezhettek. A hosszú távot 2-3 fős váltókban, illetve buliváltóban teljesíthették. A háromnegyed maratont a nők között Vastag Fanni, a férfiak között pedig Tankovics Csongor teljesítette a leggyorsabban.

Forrás: TelePaks

Az ATOMfutás az Atomerőmű Sportegyesület szervezésében, a Tájékoztató és Látogatóközpont munkatársainak közreműködésével és az MVM Zrt., valamint az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával valósult meg.

Az sportprogramról bővebb összefoglalót ad a TelePaks televízió a Lelátó című sportmagazin szeptember 17-i adásában.