Az Eszék a holnapi döntő egyik résztvevője

Megkezdődött a XII. Morgen Ferdinánd kosárlabda emléktorna Pakson, az ASE sportcsarnokban. Az első mérkőzést a horvát bajnokság újonca, a KK Vrijednosnice Osijek és a magyar NB I/A csoportjából a másodosztályba kiesett Kometa Kaposvári KK csapatai játszották. A somogyi alakulatban régi ismerősökkel találkozhattak a paksi drukkerek, a vezetőedzői teendőket az ASE-val bajnoki címet szerzett Dzunic Branislav látja el. A játékosok között pályára lépett a Gesztenyés úton három szezont lehúzó Kis Raul, valamint Luka Markovic.

Fotó: Molnár Gyula

A Kaposvár kezdett jobban, és az első negyed közepére ellépett 7 ponttal, de utána a horvátok egy 18-4-es rohanással megnyerték az első negyedet. A második felvonásban már 9 ponttal is mentek az eszékiek, de a huszadik perc végére felzárkóztak Hendlein Rolandék.

A nagyszünet után belehúzott a Kapos, és komoly energiákat mozgósítva átvette a vezetést. Az utolsó tíz perc hullámzó játékot hozott, a végén az eszékiek visszavették a vezetést, és már nem engedték ki a győzelmet a kezükből.

KK Vrijednosnice Osijek – Kometa Kaposvári KK 85-80 (26-19, 19-22, 18-23, 22-16).