Pakson maradt a kupa

Folytatódott a XII. Morgen Ferdinánd kosárlabda emléktorna Pakson, az ASE sportcsarnokban. A bronzmérkőzésen a Kometa Kaposvári KK és a PVSK-Veolia csapott össze. A 40 perc 81-81-el ért véget, a hosszabbításban a pécsiek jobban koncentráltak, és nyertek. Kometa Kaposvári KK- PVSK-Veolia 87-90 (16-25, 26-21, 13-18, 26-17, 6-9).

A döntőben a paksi csapat az Eszék ellen lépett pályára. Egy héttel ezelőtt a két csapat már összemérte az erejét az eszéki torna döntőjében, akkor az ASE győzött 104-83-ra. Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést az ASE, sorra maradtak ki a dobásaik. Hiába kért időt Kostas Flevarakis, négy perc elteltével 0-12 állt az eredményjelzőn. Lake szerezte a piros-kékek első találatát az ötödik percben, de csak nem akart beindulni a gépezet. A vendégek harmadik triplája után 6-23 volt az eredmény nyolc perc elteltével. A hátralévő időben csak paksi találatok születtek, Révész, Benke és Halmai volt eredményes.

Fotó: Molnár Gyula

A második negyed egy vendégtriplával indult, aztán lehúzta a rolót az ASE. Hiába kértek időt a vendégek, nem tudtak mit kezdeni a paksi rohamokkal. Lockett, Chandler, Benke termelték a pontokat, Révész közelije után már egyenlő, 26-26 volt a hatodik perc elején az állás. Robogott tovább az Atom, az Eszék újabb pontot csak a kilencedik perc végén tudott szerezni. A negyed végén még Lockett és Chandler is betalált, a huszadik perc végére 17 pontos minuszról, plusz 16-ra alakította az eredményt a paksi társaság.

A harmadik felvonás kiegyenlített játékot és kevesebb paksi pontot hozott. A vendégek magukhoz tértek, az ASE pedig sokat cserélve tovább növelte előnyét. Az Eszék elvesztette egyik magasemberét, Grantsaan folyamatos reklamálásért kapott technikai büntetést, amivel begyűjtötte ötödik személyi hibáját.

Az utolsó tíz percben tovább nyílt az olló, fokozatosan növelte előnyét az ASE. A hazaiaknál a negyedik percben kipontozódott Dorogi Gergő, ekkor már 74-50-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben a piros-kékeknél mindenki lehetőséghez jutott.

Atomerőmű SE – KK Vrijednosnice Osijek 91-60 (12-23, 32-5, 24-18, 23-1).

Fotó: Molnár Gyula

ASE: Chandler 15/6, Lockett 19/3, Dukes 5/3, Révész 11, Benke 19/9, Halmai 5/3, Géringer -, Kékesi -, Dorogi -, Lake 13/3, Kucsora 2.

A torna a kupák átadásával ért véget, az MVP címet Benke Szilárd kapta.