Friss információk a Paks II. projektről házhoz szállítva

A térség két népszerű programján is tájékozódhattak az érdeklődők a közelmúltban a Paks II. projekt aktuális helyzetéről. Egyaránt sokan fordultak meg a társaság információs sátránál a paksi ATOMfutáson és a Szekszárdi Szüreti Fesztiválon.

Forrás: Paks II. Zrt.

Nagyszerű programokkal várta idén is az érdeklődőket a Szekszárdi Szüreti Napok rendezvénye. A leglátványosabb a szüreti felvonulás volt, amely a Béla király térről indult. Itt állt ezen a napon a Paks II. Zrt. információs sátra is, ahol sokan elidőztek, hogy tájékozódjanak a megyeszékhelytől 25 kilométerre zajló nagyberuházásról, az atomerőmű-építésről. A Szekszárdi Szüreti Napok szerte az országból vonzza a látogatókat, így az is bebizonyosodott, hogy nemcsak a környékbelieket foglalkoztatja a térségben zajló atomerőmű-beruházás, hanem az ország távolabbi pontjain élőket is.

A Budapestről érkező Csala Balázs is örömmel konstatálta, hogy a Paks II. információs sátra ott van a rendezvényen, így megragadta az alkalmat, hogy tovább bővítse ismereteit. Mint elmondta, különböző hírportálok beszámolói alapján igyekszik nyomon követni az atomerőmű-építést. – Szerintem szükség van az új blokkokra, az atomenergiára, ami sokak véleményével szemben tiszta energia – összegezte véleményét. Felkereste a sátrat és vállalkozott a Paks II. beruházással kapcsolatos kvíz kitöltésére Berenkei Petra is, akinek a szülőfaluja – mint elmondta – egyik nyertese az atomerőmű-építésnek. Gerjenben a beruházás kapcsán sok pozitív változás történt: új telkeket alakítottak ki, megnőtt az ingatlanok értéke és megszűnt a község zsáktelepülés jellege, hiszen a kalocsai híddal együtt új út is épült.

A sátor, amely önmagában is a tájékoztatás egyik eszköze, hiszen falai rendkívül sok adattal szolgálnak a Paks II. beruházásról, nemcsak a felnőttek számára vonzó, hanem a gyerekeknek is, hiszen megannyi játéklehetőség várja őket. Nagyon népszerű volt ezúttal is a kirakó és a párkeresős játék, melyek tematikája szorosan kötődik a beruházáshoz és Pakshoz.

Rengetegen fordultak meg a sátornál egy héttel korábban is, amikor a Paks II. Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának munkatársai a paksi ATOMfutáson fogadták az érdeklődőket. Az információs sátor a mostoha időjárás miatt az ASE csarnokban kapott helyet, ahol különösen a délelőtti órákban nagy volt a „roham”, folyamatosan érkeztek az apróbb-nagyobb csemeték, hogy kipróbálják magukat a különféle ügyességi feladatokban, illetve a felnőttek, hogy aktuális információkhoz jussanak az építkezés előrehaladásáról.

Szintén házhoz vitte a beruházás aktualitásaira vonatkozó információkat Dohóczki Csaba kommunikációs főszakértő, aki Dunaszentbenedeken, a TEIT-nap szakmai programjának egyik előadójaként beszélt a projektről.

A Paks II. Zrt. munkatársai nemcsak a tájékoztatást tűzték zászlajukra az elmúlt hetekben, hanem ott voltak önkéntesként az árvízi védekezésben is. A védelmi irányítás, elfogadva a felajánlott segítséget, Hartára rendelte a Paks II. Zrt. csapatát. A vállalat húsz munkatársa a nyári gát kritikus pontjainak megerősítését szolgáló homokzsákok töltésében segédkezett.

(X)