Mesék, mesélők a könyvtárban

A magyar népmese napján, szeptember 30-án rendezte meg a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár a 26. Regélő Népmesemondó Ünnepet, amelyre paksi és a környező településeken működő iskolákból érkezett negyven tanuló, hogy szakmai zsűri előtt mutassák meg tudásukat.

Nagy Balázs, a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatójának meglátása szerint még mindig népszerű a népmese és a népmesélés. Idén a felső tagozatosok közül is többen, tizenhatan jelentkeztek, korábban inkább az alsó tagozatos diákok érdeklődtek a Regélő iránt. Ez az igazgató szerint azt jelenti, hogy ez a generáció tovább viszi a népmese, a mesélés szeretetét.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A negyven produkciót négy tagú szakmai zsűri értékelte, akik mindannyian köthetők a népmese világához, illetve a Regélőhöz. Mezősi Árpád mellett Sebestyén István székely népmesemondó, valamint két könyvtáros, Pétersz Mária és Süth Gabriella értékelték arany ezüst vagy bronz minősítésűre a résztvevők előadásait, emellett mindenki kapott ajándékot. Az esemény végén pizzával vendégelte meg a könyvtár a mesemondókat.