Érvényesült a papírforma

A férfi kosárlabda NB I/A csoportjában a harmadik fordulóra került sor, az Atomerőmű SE csapata az újonc Pécsi VSK-hoz látogatott. A hazaiak két vereséggel, míg az ASE két győzelemmel rajtolt, a Szrecsko Szekulovics irányította fekete-fehérek bíztak abban, hogy első pécsi mérkőzésükön megszerzik első győzelmüket. A paksi mester, Konstantinos Flevarakis a következőket mondta az egyik kosárlabda portálon: „Ezen a meccsen is 40 percig kell fókuszálnunk, keményen kell védekeznünk és csapatként kell küzdenünk. Ha a saját játékunkat tudjuk játszani és mi tudjuk a támadás ritmusát diktálni, akkor sikeresek lehetünk.”

Benke hárompontosával az ASE szerezte meg a vezetést. A következő percekben mind a két oldal rengeteg hibával, dekoncentráltan játszott. A harmadik perc közepén Lockett értékesített egy büntetőt, válaszul egy tripla érkezett. Ezután Benke és a vendéglátók is betaláltak 6,75 méteren túlról, Lockett középtávolija után 6-9-et mutatott az eredményjelző öt perc elteltével. Ezután zsákolt, majd egy közelit szerzett a paksi magas ember, 6-13-nál időt kértek a pécsiek.A nyolcadik perc közepén Eilingsfeld hármasa landolt a hazai gyűrűben, Lockett kétpontosa után 10-20-ra alakult az eredmény a kilencedik perc közepén. Ekkor már forgatta a csapatát Flevarakis mester, pihentette a kezdő játékosait. Révész is betalált büntetőből, az utolsó kosarat Joseph szerezte.

Továbbra sem volt „éles” az ASE, a második felvonás elején egy 7-2-es szériával zárkóztak Antóni Csanádék. Lake zsákolása a hetedik paksi pontot jelentette az ötödik percben. Ezután összeszedettebb lett az ASE játéka, jobb lett a védekezés, pontosabbak a dobások, Benke triplája után 24-44-re alakult az eredmény a nyolcadik perc elején. A hátralévő percekben tartotta előnyét a piros-kék társaság, Eilingsfeld a gyűrű alól tett be egy lepattanót a huszadik perc végén.

A nagyszünet után egy 9-3-as sorozattal indítottak Benkéék, 33-61-re elléptek. Ezután nem sikerült tovább növelni a különbséget, a hazaiak megküzdöttek minden pontért, és az ASE védekezése is szellősebb volt. Ennek köszönhetően időt is kért az Atom a nyolcadik perc vége felé, amikor is egy triplával, és egy közeli találattal feljött 53-75-re a PVSK. A hátralévő percekben Chandler egy triplát, Joseph két büntetőt, Halmai egy kétpontost szerzett, míg a hazai válasz egy közeli találat volt.

Az utolsó tíz percben a pécsiek továbbra is hajtottak, küzdöttek, igyekeztek csökkenteni a hátrányukat, de ez sokáig nem sikerült nekik, Halmai ziccere után 70-98-at mutatott az eredményjelző. Révész kétpontosával meglett a 100 pont, de a hazaiak ezután egy 8-0-ás sorozattal húszon belülre kerültek. Az utolsó találat Révész triplája volt.

Pécsi VSK – Atomerőmű SE 81-103 (12-25, 18-27, 25-29, 26-22).

ASE: J.J. Chandler 23/6, Lockett 10, Joseph 12/6, Eilingsfeld 7/3, Révész 10/3, Benke 20/18, Halmai 5, Géringer -, Kékesi -, Dorogi -, Lake 16, Kucsora -.

Forrás: kosarlabda.ase.hu