Jó napot, mi újság? – Hesz Ádám

Hesz Ádám több zenekar frontembere, emellett híres borairól is, a szemüveges srác brand kitalálója és megvalósítója. A Paksi BorBálán idén is kínálta a közönségnek maga termelte borait. Jelenleg Érden él családjával, de gyakran hazajár Paksra. Mottója: menj az álmaid után!

Hesz Ádám. Fotó: magánarchívum

Hesz Ádám Pakson töltötte a gyermekkorát. Sokat járt a KRESZ-parkba az öccsével, Csabával focizni és kosárlabdázni, télen pedig, ha havazott, egyből szánkóra pattant. Mindig gyalogolt vagy biciklizett valahova. – Kifejezetten szerettem ezeket az elfoglaltságokat, mert volt időm megfigyelni a természetet, vagy gondolkodni dolgokon – idézte fel Ádám, aki a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskolában kezdte meg tanulmányait. Már első osztályos korában kezébe vette a gitárt, de a zenei karrierjének kezdetét kiskamasz korára teszi. – Egyszer egy szekszárdi srác elhozta a sóstói táborba a gitárját, kottáit, együtt zenéltünk. Azon a nyáron le sem tettem a gitárt, állandóan pengettem és énekeltem, Eric Clapton Tears in Heaven című száma adta meg a kezdőlökést. Az egyetem alatt egyre többet játszottunk Ulbert Ferkó barátommal az Ulbert–Hesz Projektben. Idén már a 14. Blueskarácsonyra készülünk, ami egy általunk szervezett paksi rendezvény. Amint elkezdtem zenélni, a dalszerzés ösztönösen jött vele együtt, így most leginkább a saját dalaimat játszom a Hesz Ádám Elektrikkel. Az együttesnek egy másik paksi illetőségű tagja is van Tenki Dani személyében, ő a basszusgitárosunk. Tavaly jelent meg az Érezd című nagylemezünk, amit szakmai körökből sokan méltattak. Sokat játszom egyedül is, aminek van egy másfajta varázsa, mivel csak magamra hagyatkozhatok. Ilyenkor a repertoár is kicsit szabadabb. Mostanában zongorázom is szabad perceimben, ami egy újabb perspektívát ad a dalszerzés tekintetében, szóval készülnek új dalok is – összegzett.

Közben Ádám építi a szemüveges srác brandet. Mint felidézte, a bormárka megszületésében szerepe volt a koronavírus-járványnak. – Amikor a világjárvány idején minden kicsit lelassult, sokat töprengtem azon, hogy mitől lesz valaki boldog és sikeres. Valahogy mindenhonnan az köszönt vissza, hogy csináld azt, amit a legjobban szeretsz. A bor jó ideje az életem része, élelmiszermérnök vagyok borász szakiránnyal, szakmailag is erős volt bennem az elhivatottság. Amikor eldöntöttem, hogy belefogok, egyedi nevet akartam, olyat, ami kitűnik a tömegből. Az a szemüveges srác szinte azonnal jött. Az első évjáratom borai egyből kiemelkedő értékelést kaptak a hazánkban nagy presztízsű Vince Magazinban, ami jó szakmai visszajelzést jelentett. Egyre több fesztiválon és szakmai eseményen veszek részt, így kezdik megismerni a márkát, és elismerően nyilatkoznak róla – mondta Ádám, hozzátéve, hogy egy álom megvalósult, jöhet a következő.

– Mindenhol azt hangsúlyozom, hogy ha van egy álmod, akkor menj utána.

Jelenleg egy zárt körű klub ötletén dolgozom, aminek az a lényege, hogy összefogjam azokat a követőimet, akiknek beindítja a fantáziáját ez az álomkeresés. Célom, hogy a példámmal inspiráljak másokat, hogy közösen fejlődhessünk, létrehozzunk új dolgokat. Hiszem, hogy aki az álmainak él, boldogabb ember lesz, olyan, aki többet tud adni a környezetének, a világnak – húzta alá.

Hesz Ádám mindig mosolyog, ennek meg is van az oka. Mint mondja, mindennap úgy kel fel, hogy ma is valami jó dolog fog történni vele. –

Ezt a tulajdonságomat a szüleimnek köszönhetem, akik szintén így élnek, nem is volt előttem más minta – emelte ki.

Ádám már nem lakik Pakson, nyolc éve Érd az otthona. A felesége pszichológus és jógaoktató, nagyobbik lányuk, Luca idén kezdte az általános iskolát, a kisebbik, Mira óvodás. Ádám szabadidejében kertészkedik is, és mint mondja, természetesen a szemüveges srác borokat fogyasztja.